Naš tim u Crnoj Gori

UNDP logo

Ekaterina Paniklova

UNDP
v.d. Stalne predstavnice
Ekaterina Paniklova iz Kirgistana je u oktobru 2023. imenovana za stalnu predstavnicu UNDP u Crnoj Gori. Paniklova ima 25 godina iskustva u UNDP. Prije imenovanja u Crnoj Gori, radila je kao regionalna programska koordinatorka u UNDP Istanbul Regionalnom centru, gdje je nadgledala portfolio Regionalnog programa i pružala podršku timovima UNDP u 17 zemalja i teritorija u Evropi i Centralnoj Aziji.
Prethodno je bila na višim rukovodećim pozicijama u UNDP za Evropu i Centralnu Aziju i UNDP u Bjelorusiji, Kazahstanu i Sudanu, a radila je na različitim funkcijama u UNDP u Kirgistanu.
Ekaterina je magistrirala javne politike i menadžment na Univerzitetu u Londonu i magistrirala je na Američkom univerzitetu u Centralnoj Aziji u Kirgistanu, zajedno sa diplomom istorije na Kirgistanskom državnom univerzitetu.
Huan-Santander-UNICEF-Rep

Huan Santander

UNICEF
Predstavnik
 
Nakon dugogodišnjeg međunarodnog iskustva u UNICEF u Iraku, Jemenu, Libanu, Venecueli i Tajlandu, Huan Santander, državljanin Španije i Argentine, je od 16. juna 2020. godine predstavnik UNICEF u Crnoj Gori. Prije angažmana u Crnoj Gori, Santander je služio kao zamjenik predstavnika UNICEF na Tajlandu i Venecueli. Prije toga, radio je kao šef za socijalnu politiku, planiranje, praćenje i evaluaciju u Libanu, šef za planiranje, praćenje i evaluaciju u Jemenu i specijalista za upravljanje znanjem u Iraku. Prije nego što se pridružio UNICEF, Santander je radio za Misiju Ujedinjenih nacija za pomoć Iraku kao i za UNDP u Iraku. Santander je magistrirao globalne studije na Univerzitetu Albert Ludvig u Nemačkoj i tečno govori engleski, španski i francuski.
Michela Telatin

Mihaela Telatin

UNOPS
Predstavnica
 
Mihaela donosi ekspertizu u humanitarnim poslovima, analizi i rješavanju konflikata i upravljanju timom u nesigurnim okruženjima. Prije UNOPS, radila je na različitim visokim pozicijama kao državni direktor u Međunarodnom komitetu Crvenog krsta u zemljama pogođenim sukobima u Africi, Latinskoj Americi i Aziji. Takođe je radila u humanitarnim sektorima u Velikoj Britaniji i Kanadi i u finansijskom sektoru u Londonu. Mihaela je doktorirala međunarodne odnose, a ima i doktorat iz oblasti jezika i književnosti a magistrirala je razvojne studije.
Mina Brajović

Mina Brajović

SZO
Šefica kancelarije
 
Mina Brajović je šefica Kancelarije SZO u Crnoj Gori od njenog osnivanja u aprilu 2008. Ona je odgovorna za pokretanje odgovora SZO na zdravstvene potrebe zemlje. Gospođa Brajović pruža podršku kreiranju politika za održivi zdravstveni razvoj kroz obezbjeđivanje smjernica, izgradnju lokalnih odnosa za sprovođenje tehničke saradnje, uspostavljanje standarde, i osiguravanje da su mjere javnog zdravlja koordinisane i na snazi tokom kriza.
Nina Krgović

Nina Krgović

MOR
Nacionalna projektna koordinatorka
 
Nina Krgović se pridružila ILO kao nacionalna koordinatorka projekata. Bila je angažovana na kreiranju Programa za dostojanstven rad. Gospođa Krgović radi na unapređenju socijalnog dijaloga, zapošljavanja, reforme radnog zakonodavstva, rješavanja problema neformalne ekonomije. Prije pristupanja ILO, Nina je bila zamjenica direktora Uprave za borbu protiv korupcije Crne Gore a prethodno je radila u UNHCR.
IOM Head of Office

Vladimir Gjorgjiev

IOM
Šef kancelarije
 
Gospodin Gjorgjiev ima preko 24 godine iskustva na međunarodnom, regionalnom i nacionalnom nivou, sa širokim poznavanjem regiona, međunarodnim iskustvom i nedavno iskustvom kao šef misije u Azerbejdžanu. Iskusan je stručnjak za nabavke sa dokazanom i uspješnom istorijom u oblasti međunarodnoh humanitarnog rada uključujući javne nabavke, snabdjevanja i skladištenja, kreiranje politika, upravljanje operacijama, rad sa vladama. Gospodin Gjorgjiev ima magistarsku diplomu iz ekonomije i međunarodni certifikat o javnim nabavkama od Ovlaštenog instituta za nabavku i snabdjevanje.
Radio je u Amanu, Jordanu, Najrobiju, Keniji, Filipinima, Indoneziji, Severnoj Makedoniji, Istočnom Timoru i kratkoročnim poslovima u DR Kongu, Haitiju, Kolumbiji, Peruu, Avganistanu, Panami, Mijanmaru itd.
Jean Yves Bouchardy

Žan Iv Bušardi

UNHCR
Predstavnik
 
Gospodin Bušardi, predstavnik UNHCR u Crnoj Gori od 2021. godine, ima više od 30 godina iskustva u UN. Bušardi je bio predstavnik UNHCR u Bjelorusiji između 2013. i 2020. godine. Bio je na rukovodećim pozicijama kako u sjedištu UNHCR tako i na terenu, kao što je viši operativni menadžer u Ruskoj Federaciji, šef regonalnih kancelarija u Iranu, viši koordinator za izbjeglice u Jermeniji i specijalni savjetnik u Odjeljenju za upravljanje ljudskim resursima. Između 1992. i 2004. godine, gospodin Bušardi je takođe služio u Odjeljenju za operativnu podršku u štabu UNHCR kao šef Odjeljenja za geografiju, gdje je uspostvaio koncept upravljanja geo-informacijama. Tokom više od 10 godina pokrio je preko 40 operacija širom svijeta, uključujući humanitarne hitne slučajeve na Velikim jezerima, Kosovu i Sudanu. Prije UNHCR, gospodin Bušardi je radio za UNEP, UNITAR i Ministarstvo saobraćaja Francuske – i kao gostujući profesor i istraživač. Magistrirao je geografiju na Univerzitetu u Grenoblu, Francuska, nakon čega je stekao postdiplomsku D.E.A. diploma. Doktor je nauka u oblasti geografije.